Angielski dla barmanów, sommelierów, kelnerów i kucharzy Warszawa

ZAPISY NA NOWY SEMESTR TRWAJĄ

SĄ WOLNE MIEJSCA W GRUPIE

Rozkład zajęć

Język angielski dla barmanów, sommelierów, kelnerów i kucharzy, którzy chcą poszerzyć ogólną znajomość angielskiego o terminologię związaną z tymi branżami, doskonalić umiejętność komunikowania się w języku angielskim w środowisku pracy.

Celem szkolenia jest wzbogacenie języka ogólnego o angielską terminologię i struktury charakterystyczne dla języka danej branży oraz poznanie strategii językowych wymaganych w życiu zawodowym. Program kursu bazuje na aktualnych i oryginalnych materiałach jak i na materiałach opracowanych przez specjalistów od nauczania języka angielskiego we współpracy ze specjalistami w danej dziedzinie.

Zajęcia z angielskiego specjalistycznego odbywają się w SJO LEXIS w soboty. Semestr liczy 60 godzin lekcyjnych.

Jeżeli są Państwo chętni do podjęcia udziału w tych lekcjach, zapraszamy na test kwalifikacyjny sprawdzający Państwa poziom angielskiego. Na test wstępny nie trzeba się zapisywać. Można wziąć w nim udział miedzy godziną 8.00 a 21.00 od poniedziałku do piątku w naszej placówce na ul. Marszałkowskiej 2 lok 6.
Kurs przeznaczony jest dla osób które reprezentują przynajmniej średni poziom znajomości języka angielskiego.


Zapraszamy!

Liczba osób w grupie * Cena za 1 lekcje (45 minut) Liczba lekcji w semestrze Cena za semestr
2-3 45 60 2700
4-8 20 60 1200
9-12 9 60 540

* rabaty są dostępne tylko w grupach 4-8-osobych.

Rabaty:
- studenci/uczniowie mają 5% rabatu;
- przy jednorazowej płatności przed rozpoczęciem kursu - 5% rabatu;
- studenci/uczniowie przy wpłacie jednorazowej - 10% rabatu;
- za kontynuację nauki - 5%.
Maksymalny rabat 10%.

ANGIELSKI DLA BARMANÓW I SOMMELIERÓW w Warszawie
- tematy zajęć:

-alkoholoznawstwo i miksologia Angielski dla barmanów, kelnerów, sommelierów i kucharzy Warszawa
-tematyka gastronomiczna i catering
-cechy kompetentnego barmana
-Savoir-vivre - właściwe i niewłaściwe zachowania
-urządzenie i wyposażenie baru
-materiały barowe
-sztuka serwowania
-rodzaje kieliszków i szklanek
-współpraca interpersonalna (barman/kelner-zaplecze) ze szczególnym uwzględnieniem obsługi klienta
-angielski dla pracowników baru
-składniki koktajli, dodatki
-karta win i karta barowa
-płatności
-odmawianie obsługi osobom pod wpływem alkoholu.

Podczas zajęć nacisk kładziony jest na mówienie, rozumienie ze słuchu i odgrywanie przykładowych dialogów w parach. Zajęcia prowadzone są przy użyciu pomocy audiowizualnych: plansze tematyczne ze słownictwem, wideo scenki przedstawiające różne sytuacje w barze, pokazy technik barmańskich, przepisy na koktajle oraz pokazy flair. Angielski barmani sommelierzy kucharze Warszawa

ANGIELSKI DLA KUCHARZY w Warszawie

Cele programu i zakładane efekty kształcenia:
• kursant posługuje się zasobem środków językowych (leksykalnych, gramatycznych, ortograficznych oraz fonetycznych), umożliwiających realizację zadań zawodowych;
• interpretuje wypowiedzi dotyczące wykonywania typowych czynności zawodowych artykułowane w standardowej odmianie języka;
• analizuje i interpretuje krótkie teksty pisemne dotyczące wykonywania typowych czynności zawodowych;
• formułuje krótkie i zrozumiałe wypowiedzi oraz teksty pisemne umożliwiające komunikowanie się w środowisku pracy.

Umiejętności językowe:
Podczas zajęć wykorzystane będą wszystkie umiejętności językowe czyli słuchanie, czytanie, mówienie i pisanie, a ich zastosowanie będzie mieć związek z funkcjonowaniem w branży gastronomicznej:
1.Słuchanie odtwarzanie naturalnych dialogów w restauracjach pomiędzy menadżerem i kucharzami oraz pomiędzy wszystkimi pracownikami restauracji
2.Czytanie wykorzystanie tekstów źródłowych z branży gastronomicznej np. karty dań i napojów, regulamin pracowni gastronomicznej, przepisy na potrawy itp.
3.Pisanie teksty branżowe komponowanie karty dań i napojów, plan menu na przyjęcia okolicznościowe,
4. Mówienie odgrywanie roli szefa kuchni w konwersacjach, w których nauczyciel lub kolega/koleżanka z grupy odgrywa rolę innego pracownika restauracji; odgrywanie ról w symulacjach rozmów z menedżerem restauracji, kucharzami, prezentowanie przepisów na dania.

Przykładowe tematy zajęć:

-pracownicy kuchni

-podstawowe czynności w kuchni

-wyposażenie

-dania i napoje

-mięsa

-zasady bezpieczeństwa w kuchni i jadalni

-słownictwo: produkty żywieniowe, warzywa, owoce

-sposoby gotowania

-mówienie o przyzwyczajeniach żywieniowych

-zdrowa i niezdrowa żywność

-projektowanie dań

-wskazówki jak pisać CV

-rzeczowniki policzalne i niepoliczalne.

Możesz również wyjechać na kurs językowy do Francji, Hiszpanii, do Włoch, Anglii, do USA, połączony z lekcjami gotowania. Jeśli jesteś zaawansowany językowo zaaranżujemy Ci praktykę zawodową za granicą.

Zapisz się on-line
lub telefonicznie: 22 625 72 98 w godz. 8.00 - 21.00
22 625 53 86
22 622 25 23

Zobacz także:
Kurs przyśpieszony Medical English, dla osób planujących podjęcie pracy za granicą

Powrót do poprzedniej strony